منصور ذوالعلی با اشاره به اینکه ۱۱ اسفندماه امسال دو انتخابات مهم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را داریم، اظهار داشت: نکته بسیار مهمی که وجود دارد و دشمنان سعی میکنند بیرحمانه و با شدیدترین تهاجمات آن را مورد هدف قرار دهند، فلسفه نظارتی است که بر انتخابات ما وجود دارد.
وی با بیان اینکه این نظارتها چه در تایید صلاحیتها و چه در روند برگزاری انتخابات تا روزی که اعتبارنامه نهایی منتخبین معرفی میشود وجود دارد، گفت: نظارت بر انتخابات علاوه بر افزایش اعتبار و مشروعیت و پاسداری از حقوق انتخاباتی شهروندان و تضمینکننده حسن اجرای قوانین و مقررات انتخاباتی است.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمان ادامه داد: نکته خیلی مهم در نظارت بر انتخابات، جلوگیری از بروز تخلفات انتخاباتی و سهلانگاریهای احتمالی است و از سوی دیگر پیشگیری از رقابت ناسالم در بین داوطلبان است؛ در کنار همه این موارد ما رای مردم را حقالناس و قدرت را امانت و فرصتی برای خدمت به جامعه اسلامی میدانیم.
وی با بیان اینکه شورای نگهبان یک ماهیت نظارتی دارد و وظایفی در قانون اساسی برای آن تعریف شده است که یکی از این قوانین نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است، افزود: شورای نگهبان کار بسیار وسیع، پراهمیت و گستردهای را به عهده دارد و قطعاً ۱۲ نفر عضو شورای نگهبان به تنهایی قادر نیستند تمام امور را در کشور پهناور ما مورد نظارت قرار دهند.
ذوالعلی با اشاره به اینکه در این راستا قانون بازوهای اجرایی و مشورتی را تعریف کرده که شورای نگهبان را در این زمینه کمک میکنند، بیان کرد: شورای نگهبان از طریق هیئت مرکزی نظارت این کار را در کشور به عنوان یک کار مهم به پیش میبرد.
وی با بیان اینکه هیئت مرکزی نظارت در هر استان یک هیئت ۵ نفر را به عنوان هیئت نظارت استان تعیین میکند که این هیئتهای استانی در واقع کار اصلی برگزاری انتخابات و کمک در تایید صلاحیتها را به عهده دارند، گفت: در هیئت نظارت استان کلیه امور اجرایی مورد بررسی قرار میگیرد و با معرفی اعضای هیئتهای سه نفره در هر حوزه انتخابیه کار نظارت تا پایینترین ردهها را انجام میشود.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمان با اشاره به اینکه در استان کرمان ۹ حوزه انتخابیه برای تعیین ۱۰ نماینده مجلس شورای اسلامی داریم، افزود: هیئت نظارت استان ۵ نفره است و ۲۵ شهرستان داریم که در هر شهرستان سه نفر و در مجموع ۷۵ نفر و ۵۰ نفر نماینده هیئت نظارت در بخشها را داریم که جمعاً ۱۳۰ نفر را شامل میشود.
وی با بیان اینکه در استان کرمان یک شبکه گسترده با ۱۶ هزار نفر عضو داریم که ۱۲ هزار و ۷۰۰ نفر آنها کاملاً فعال و آماده برای برگزاری انتخابات پیش رو هستند، ادامه داد: کل شبکه نظارتی استان کرمان در طول سال به این منظور آموزشهای مهارتی را دیدند و از همه مشاغل داوطلبانی را در این شبکه گسترده داریم که ۷۳ درصد آنها آقایان و ۲۷ درصد خانمها هستند.
ذوالعلی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۴۳۸ شعبه اخذ رای در استان کرمان داریم که یکی از این شعب مختص اقلیتهای دینی است، بیان کرد: شبکه نظارتی ما در استان کرمان شامل ناظران و ناظر مسئول ما ۸ هزار و ۶۳۸ نفر است که این افراد به عنوان ناظر به طور ثابت حضور دارند و روند را مورد بررسی قرار میدهند.
وی با بیان اینکه بر کار این ناظران، ۳۹۶ نفر بازرس ویژه، نظارت دارند که هم روند کلی شعب و هم عملکرد عوامل اجرایی و نظارتی را رصد میکنند، گفت: در هر شعبه نیز بازرس ویژه داریم که ۷۵ نفر هستند؛ عوامل ستادی هم به طور ثابت مستقر هستند و روند برگزاری انتخابات را رصد میکنند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان کرمان با اشاره به اینکه امسال تعدادی از ناظران ما آموزشهایی را تحت نظر دادستانهای استان دیدند و به عنوان ضابط قضایی به انجام وظیفه میپردازند، گفت: این ضابطان در صورت تخطی عوامل اجرایی و یا در صورت مشاهده مواردی که نظم موجود را به هم میزند، میتوانند ورود کنند.